امنیت اطلاعات

امنیت اطلاعات یعنی حفاظت اطلاعات و سیستم‌های اطلاعاتی از فعالیت‌های غیرمجاز. این فعالیت‌ها عبارتند از دسترسی، استفاده، افشاء، خواندن، نسخه برداری یا ضبط، خراب کردن، تغییر،حذف و دستکاری ( مانند حمله هکرها که معمولا خیلی انجام می شود ) چه بسا مشاهده شده است که بسیاری از شرکت ها و یا حتی سازمان های دولتی با نصب یک نرم افزار آنتی ویروس و یک فایروال ساده نرم افزاری یا اینکه قطع ارتبات با اینترنت شبکه خود را به گمان خود 80% ایمن می کنند. در صورتی که دشمنان شما می توانند براحتی با استفاده از موتورهای جستجو ، نقاط ضعف و آسیب پذیر سایت تان را بیابند .

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چرا بعضی از نرم افزارها و یا وب سایتها گران قیمت وبعضی دیگر ارزان قیمت هستند؟

به این دلیل که برای تولید نرم افزارها و سایت های ارزان قیمت برنامه ای برای حفاظت ، نگهداری و امنیت اطلاعات شما در نظر گرفته نشده است و یک هکر به راحتی به اطلاعات شما دستری پیدا می کند

چگونه امینت اطلاعات خود را بالا ببریم تا بتوانیم از امکانات محیط وب به راحتی و خیال آسوده تری استفاده کنیم؟

از یکی از بزرگترین کارشناسان امنیت اطلاعات در جهان سئوال شد که :

چه سیستمی 100% ایمن است ؟

در جواب گفت : سیستمی ایمن است که خاموش باشد ، از برق کشیده شده باشد ، در یک تانکر فولادی زره دار ضد انفجار قرار گرفته باشد ، تمام داخل تانکر را با گاز اعصاب پر کرده باشند ، بهترین مأمورین امنیتی از آن مراقبت کنند ، و 400 متر زیر دریا قرار گرفته باشد و در این حالت نیز حاضر نیستم روی امنیت آن شرط ببندم !!!!!!

پس چه باید کرد؟

فقط با بالابردن امنیت به سه روش زیر می توان تاحد امکان از دسترسی افراد غیر مجاز به اطلاعاتمان جلوگیری نماییم

رمزنگار

یعنی کلیه اطلاعات رمز شده تا افراد غیر مجاز نتوانند از آنها استفاده کنند به طور مثال

قبل از رمزنگاری: شرکت دکتر سیستم تولید کننده نرم افزارهای امنیتی و تجارت الکترونیک

پس از رمزنگاری: ؟>؟<؟؟//"غ::»«ث»«؟؟««»:<<{{}":}؟>:"}{<<؟<؟<{

احراز هویت

یعنی فقط افراد مجاز بتوانند به اطلاعات دسترسی داشته باشند

اصالت پیام

یعنی این پیامی که برا ی ما ارسال شده همان پیام اصلی باشد ودر آن هیچ تغییری داده نشده باشد دکتر سیستم تولید کننده نرم افزارهای امنیتی و تجارت الکترونیک